bijzondere plaatsen > Frankrijk > Kasteel van Hierges

KASTEEL VAN HIERGES

FRANKRIJK

Op een heuvel boven het dorpje liggen de resten van het kasteel van Hierges. Al sinds de achtste eeuw na Christus is er op deze plaats een kasteel te vinden. Na het kasteel door de eeuwen heen drie keer herbouwd te hebben ligt het er tegenwoordig bij als een ru´ne.

Wel zijn recentelijk de verblijven of beter gezegd de stallen, van de huidige eigenaar geheel gerenoveerd. Het kasteel van Hierges kan alleen bezocht worden onder begeleiding van een gids. Deze gids kan je uitgebreid vertellen over het roerige verleden van het kasteel.

 

De rondleiding door het kasteel beginnen onderaan in het dorp. Via een korte steile weg naar boven kom je bij het kasteel uit. De rondleiding gaat verder over de vroegere binnenplaats van het kasteel en de prachtig aan gelegde tuinen. Vanaf het kasteel heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.

 
Meer informatie?

Kasteel van Hierges
Kasteel van Hierges

Ardennen
Frankrijk voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl