bijzondere plaatsen > Frankrijk > Grand Trianon

GRAND TRIANON

FRANKRIJK

Het Groot Trianon (Grand Trianon) is een lustpaviljoen waar de Franse Koninklijk familie regelmatig vertoefde om de strenge regels op het Kasteel van Versailles te ontwijken. Hier konden ze ongestoord van gasten heerlijk genieten van hun rijkdom.

Het Groot Trianon is gebouwd op de plek waar voorheen het dorpje Trianon stond. Lodewijk XIV kocht het in 1668 om het vervolgens plat te gooien en het nieuwe bouwwerk genaamd Grand Trianon toe te voegen aan het domein van Versailles.

 

In het Groot Trianon bevindt zich de slaapkamer van de voormalige keizer Napoleon. Prachtig zijn ook de spiegelzaal, de Gele Salon en de bogen- en zuilengalerij centraal in het Groot Trianon. Wat betreft sfeer wint het Groot Trianon het van het immense Kasteel van Versailles.

 
Meer informatie?

Kasteel van Versailles
Kasteel van Versailles

Parijs informatie
Frankrijk bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl