bijzondere plaatsen > Frankrijk > Annecy

ANNECY

FRANKRIJK

Annecy ligt in het centraal oostelijke deel van Frankrijk in de regio Rhône-Alpes. Annecy ligt niet ver bij de grens met Zwitserland vandaan en de Zwitserse stad Genève. Het is de grootste en belangrijkste stad aan het meer van Annecy. Boven de stad staat het kasteel van Annecy.

Als je door Annecy heenloopt heb je soms het idee of de tijd hier heeft stilgestaan. De pittoreske kleine steegjes langs het water en de smalle bruggetjes over het water zorgen ervoor dat de stad niets van zijn vroegere allure heeft verloren.

 

Het meest in het oogspringende gebouw in Annecy is het Palais de l'Isle. Deze voormalige gevangenis wordt samen met de Eiffeltoren en andere bouwwerken genoemd als de meest gefotografeerde bouwwerken in Frankrijk. In de avonduren wordt dit paleis prachtig uitgelicht.

 
Meer informatie?

Annecy
Annecy tips
Top 10 bezienswaardigheden Rhône-Alps

Frankrijk voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl