bijzondere plaatsen > Frankrijk > Alpe d'Huez

ALPE D'HUEZ

FRANKRIJK

Alpe d'Huez is een populair wintersportoord in de Franse Alpen maar dankt zijn bekendheid voornamelijk aan de ronde van Frankrijk. Al zevenendertig maal was dit dorp de aankomstplaats tijdens de tour de France. Alpe d'Huez staat wel bekend als de Nederlandse berg.

De beklimming van de Alpe d'Huez start in het dorpje Le Bourg d'Oisans heeft een gemiddelde stijgingspercentage van7,9 procent en is 13,8 kilometer lang. De berg is bekend om zijn 21 haarspeldbochten die vernoemd zijn naar de etappewinnaars in Alpe d'Huez.

 

Sinds 2006 is de berg het toneel van de goede doelenfietstocht Alpe d'Huzes. Tijdens dit evenement proberen duizenden wielrenner de berg zes keer te beklimmen. De opbrengst van deze actie gaat naar KWF kankerbestrijding. Tijdens het evenement worden vele miljoenen euro's opgehaald.

 
Meer informatie?

opgeven is geen optie
Alpe d'Huez startpagina
Alpe d'Huez klimaatinfo

Frankrijk bezienswaardigheden

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl