bijzondere plaatsen > Finland > Samba Carnaval Helsinki

 SAMBA CARNAVAL HELSINKI

FINLAND

Eens per jaar verandert de Finse hoofdstad Helsinki een beetje in een Braziliaanse metropool. In het centrum van Helsinki wordt dan het zomerse Samba Carnaval Helsinki gehouden. Het voordeel van het carnaval hier is dat je er met je neus bovenop staat, terwijl je bijvoorbeeld in Rio van afstand naar de parade kijkt .

Het drukste is het op het Senaatsplein, waar de sambascholen voorafgaand aan de optocht door het centrum verzamelen. Belangstellenden, vrienden en familie gaan hier dan massaal op de foto's met de praalwagens, muzikanten en de vele prachtig verklede danseressen en dansers.

 

De optocht door de binnenstad van Helsinki duurt zo'n drie uur. Er doen meer dan duizend dansers mee en bij goed weer staan er meer dan twintigduizend toeschouwers te genieten van de ritmische klanken en de bijbehorende dansen.

 
Meer informatie?

Samba Carnaval Helsinki
Samba Carnaval Helsinki
Helsinki informatie
Helsinki voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl