bijzondere plaatsen > Finland > Oespenski-kathedraal

OESPENSKI-KATHEDRAAL

FINLAND

Een opvallend bouwwerk op het schiereiland Katajanokka Skatudden in Helsinki is de Russisch-orthodoxe Oespenski-kathedraal. De in rode bakstenen opgebouwde kathedraal valt op vanwege de vele groene torendaken met gouden decoraties.

Fraai element in de kerk is de in uitstekende staat verkerende iconostase.
In de kathedraal bevinden zich een aantal waardevolle iconen. Zoals het hoort in een Russisch-orthodoxe kerk staan hier geen banken maar is er sprake van een grote open vloer.

 

Met ruim een half miljoen bezoekers per jaar behoort de Oespenski-kathedraal tot de grootste toeristische attracties van Helsinki. Wie de kathedraal (gratis) bezoekt die mag ook nog genieten van een mooi uitzicht over de haven en het centrum van Helsinki.

 
Meer informatie?

Oespenski-kathedraal
Helsinki bezienswaardigheden top 10
Helsinki informatie
Helsinki voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl