bijzondere plaatsen > Finland > Marktplein van Helsinki

MARKTPLEIN VAN HELSINKI

FINLAND

Het Marktplein van Helsinki (Kaupatori) neemt een belangrijke plaats in in het dagelijks leven binnen Helsinki. De ligging aan de drukste haven van de stad en voor een aantal belangrijke gebouwen zorgen ervoor dat het één van de hotspots van Helsinki is, waar altijd wel iets te beleven valt.

Overdag is het markt, in de zomermaanden ook op zondag. De markt is niet alleen bedoeld om inkopen te doen maar vervult ook een sociale rol in Helsinki. Het is bijvoorbeeld een heerlijke plek om op een aangename zonnige dag van een portie gebakken zalm met aardappelen te genieten.

 

Iedere eerste vrijdag van de maand is Kaupatori een walhalla voor autoliefhebbers. Eigenaars van klassieke Amerikaanse auto's komen hier dan bijeen met hun indrukwekkende bolides. De drukste dagen zijn goed voor meer dan honderd klassieke auto's op en rondom het Marktplein van Helsinki.

 
Meer informatie?

Marktplein van Helsinki
Helsinki bezienswaardigheden top 10
Helsinki informatie
Helsinki voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl