bijzondere plaatsen > Finland > Esplanade

ESPLANADE

FINLAND

Esplanade Park is één van de drukst bezochte plekken in het centrum van Helsinki. Het groene hart is in de zomer een populaire plek om te picknicken, te zonnen of lekker te chillen met vrienden en/of vriendinnen. De vele bankjes langs de wandelpaden zijn vaak druk bezet.

Het park wordt omsloten door twee straten waaraan winkels, hotels en diverse horeca gelegenheden liggen. In het Esplanade park staan een paar kiosken waar je ijs, koffie en andere versnaperingen kunt kopen. Aan de west staat het Zweeds Theater met haar drukbezochte terras, aan de oostkant staat restaurant/bar Kappeli.

 

Bij aangenaam weer zul je geregeld muzikanten zien en horen. Esplanade is ook een populaire locatie voor fotoshoots en filmopnames. Aan de noordkant van Esplanade zit het belangrijkste winkelhart van Helsinki.

 
Meer informatie?

Esplanade Park
Helsinki weer & klimaat
Helsinki informatie
Helsinki voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl