bijzondere plaatsen > Finland > Domkerk van Helsinki

DOMKERK VAN HELSINKI

FINLAND

De witte Domkerk van Helsinki is het meest gefotografeerde gebouw van de Finse hoofdstad. De evangelisch-lutherse kerk staat aan het Senaatsplein. De hogere ligging aan dit centrale plein maakt de kerk nog meer imposant dan hij al is.

De Domkerk van Helsinki is gebouwd in de periode 1830-1852.
De in neoclassicistische stijl ontworpen kerk is gebouwd als eerbetoon aan de Russische tsaar Nicolaas I. Vandaar dat de kerk tot 1917 Sint-Nicolaaskerk heette. Toen Finland onafhankelijk werd, veranderd de naam in Grote Kerk.

 

De Domkerk van Helsinki is vrij te bezoeken. De toegang is gratis. Een erg populaire plek in Helsinki zijn de trappen voor de kerk, omdat deze een mooi uitzicht bieden over het Senaatsplein en het centrum van Helsinki.

 
Meer informatie?

Domkerk van Helsinki
Helsinki bezienswaardigheden top 10
Helsinki informatie
Helsinki voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl