FINLAND

BIJZONDERE PLAATSEN

Finland

Finland is een Noord-Europees land dat behoort tot ScandinaviŽ. Het land is bekend vanwege de vele meren (ongeveer 188 duizend), het prachtige winterse landschap van Lapland, de sauna's en de hoge levenstandaard. Het leven in Finland is vanwege de hoge levensstandaard dan ook niet goedkoop. Hier krijg je als bezoeker van Finland mee te maken op het moment dat je uit gaat eten of een taxi neemt. Ongeveer tweederde van de Finnen is werkzaam in de dienstensector. Belangrijke onderdelen hierbinnen zijn de bankensector en in toenemende mate het toerisme. Wie Finland bezoekt die zal daar waarschijnlijk vrij bewust voor gekozen hebben. Hierdoor krijg je toeristen die echt geÔnteresseerd zijn in het land en haar rijke cultuur.

 

Bijzondere plaatsen

Wat een plaats bijzonder maakt is voor ieder mens verschillend. Voor de ťťn moet een bijzondere plaats in eerste instantie "mooi" zijn, voor de ander kan het een bepaalde herinnering zijn die een plaats bijzonder maakt. De definitie "bijzondere plaats" is daarom ook niet duidelijk te omkaderen. Op deze site plaatsen wij, Jeroen en Patrick, de plaatsen die we de moeite waard vinden om te delen. Dat kan een dorp zijn, een plein, een boulevard, een park, een natuurgebied, een meer, een strand, een bouwwerk of complex, een woestijn, een wandelgebied, een berg, een kasteel, een hotel, een historische plek..... ga zo maar door. Soms is het locatiegebonden of iets bijzonder is. Een boom in een bos is bijvoorbeeld niet per definitie bijzonder, maar dezelfde boom kan midden op een kale zoutvlakte ineens heel bijzonder zijn.

Bijzondere plaatsen in Finland

Op deze pagina staat een overzicht van de bijzondere plaatsen in Finland. De bijzondere plaatsen in Finland variŽren van de vele meren, het feeŽrieke Lapland tot aan moderne architectuur en prachtige kerken in Helsinki..

Woord & beeld

Voor de site bijzondereplaatsen.nl is gekozen voor een concept  waarbij meer ruimte is voor foto's en minder voor tekst. Vaak geven beelden een veel duidelijkere impressie dan woorden. Ter ondersteuning van de beelden is er gekozen voor een beperkte hoeveelheid ondersteunende tekst. Voor achtergrondinformatie verwijzen we via de verwijzingen linksonder op iedere pagina naar officiŽle sites, informatieve sites en sites over de streek, het eiland, het dorp, de stad of het land.

BIJZONDERE PLAATSEN IN FINLAND

Finland > Domkerk van Helsinki
Finland > Esplanade
Finland > Marktplein van Helsinki
Finland > Oespenski-kathedraal
Finland > Samba carnaval

ALLE BIJZONDERE PLAATSEN OP DEZE SITE

Overzicht van alle bijzondere plaatsen

 

   
 
Meer Finland?

Finlandsite
Finland info
Finland info

Finland weer & klimaat

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl