bijzondere plaatsen > Estland > Vanalinn

VANALINN

ESTLAND

Vanalinn is de Estse naam voor Oud Tallinn, waarmee het middeleeuwse centrum van Tallinn aangeduid wordt. De meeste gebouwen in Vanalinn zijn gebouwd tijdens de late middeleeuwen. Sommige gezichtsbepalende gebouwen zoals de Nevski Kathedraal stammen uit een veel later tijdperk.

Vanalinn staat tegenwoordig in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Binnen Europa zijn er weinig historische binnensteden die zo goed geconserveerd zijn als dit prachtig stukje Tallinn. Het gros van de toeristen die Tallinn bezoekt is te vinden in dit deel van de stad. Dit zorgt voor relatief hoge prijzen.

 

Het nadeel van het toeristische karakter van het autoluwe Vanalinn is dat het echte stadsleven verdrongen is naar buiten de stadsmuren. Ongeveer tachtig procent van alle bezienswaardigheden van Tallinn vind je terug in het historische centrum van Tallinn.

 
Meer informatie?

Vanalinn
wikipedia
Tallinn informatie
Tallinn voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl