bijzondere plaatsen > Estland > Rotermanni Kvartal

ROTERMANNI KVARTAL

ESTLAND

Het Rotermanni Kwartier (Estst: Rotermanni Kvartal) is een wijk ten oosten van het historisch centrum van Tallinn. Oorspronkelijk is het een industriële wijk die nu omgetoverd is tot een modern gebied met appartementen, restaurants en winkels. De eigen identiteit is hierbij grotendeels intact gebleven.

De combinatie van oude fabrieksgebouwen, magazijnen en moderne architectuur maken van Rotermanni Kvartal een bijzonder stukje binnen het hedendaagse Tallinn. In de voormalige Rotermann Salt Store is nu het Estse Architectuur Museum gevestigd.

 

De terrassen en de 11 zalen tellende cinema in Coca Cola Plaza zorgen vooral tijdens weekeindes in de zomermaanden voor veel sfeer in Rotermanni Kvartal. Deze wijk is ook dé plek om goedkoop te overnachten, zoals in het 16€ Hostel.

 
Meer informatie?

Rotermanni Kvartal
Rotermanni Kvartal
Tallinn informatie
Tallinn voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl