bijzondere plaatsen > Estland > KGB Museum

KGB MUSEUM

ESTLAND

Het eerste hoogbouw hotel van Tallinn was Hotell Viru, dat haar deuren opende in 1972. Officieel telde het hotel 22 verdiepingen, echter zat op de 23e verdieping de KGB verscholen om alle toeristen in de gaten te houden. In het Sovjet-tijdperk was iedere bezoeker een potentiële spion.

Na de val van de Sovjet-Unie in 1991 verlieten de KGB-agenten in allerijl hun post op de bovenste verdieping. De nieuwe hoteleigenaars hebben de 23e verdieping gelaten zoals het achtergebleven is en in 2011 hebben ze hier een museum van gemaakt: het Hotell Viru & KGB Museum.

 

Tijdens de ongeveer één uur durende rondleiding krijg je een goed beeld van hoe het leven hier tijdens de Koude Oorlog was en welke rol het hotel daarin speelde. Voor iedereen die de Koude Oorlog meegemaakt heeft is het KGB-Museum een must-do als je in Tallinn bent. Wel even vooraf reserveren!

 
Meer informatie?

KGB Museum Tallinn
beoordelingen KGB Museum
Tallinn informatie
Tallinn voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl