ESTLAND

BIJZONDERE PLAATSEN

Estland

Estland is een vrij jonge democratische republiek, gelegen aan de Baltische Zee. Samen met Letland en Litouwen behoort Estland tot de Baltische Staten. Tot het uiteenvallen van de Sovjet-Unie behoorde Estland meer dan een halve eeuw tot dit Russische bolwerk, waar je als buitenlander niet zomaar op bezoek kon komen. Ook Estland bezoeken is jarenlang niet zo eenvoudig geweest. Een visum aanvragen was een lastig en langdurend traject. Als je eenmaal Estland in mocht was je beperkt in wat je wel en niet mocht zien. Je stappen werden ook nog eens op de voet gevolgd door de KGB. Sinds de herkregen zelfstandigheid is Estland in een snel tempo veranderd in een moderne vakantiebestemming die echt de moeite waard is. Estland is een mooie mix van Europa met Scandinavische en Russische invloeden. De stukken Russische cultuur zullen voor altijd in Estland zichtbaar blijven vanwege de vele Russen die in het land zijn blijven wonen na 1991. Topbestemming is hoofdstad Tallinn, waarvan vooral de oude middeleeuwse binnenstad veel toeristen aantrekt.

 

Bijzondere plaatsen

Wat een plaats bijzonder maakt is voor ieder mens verschillend. Voor de ťťn moet een bijzondere plaats in eerste instantie "mooi" zijn, voor de ander kan het een bepaalde herinnering zijn die een plaats bijzonder maakt. De definitie "bijzondere plaats" is daarom ook niet duidelijk te omkaderen. Op deze site plaatsen wij, Jeroen en Patrick, de plaatsen die we de moeite waard vinden om te delen. Dat kan een dorp zijn, een plein, een boulevard, een park, een natuurgebied, een meer, een strand, een bouwwerk of complex, een woestijn, een wandelgebied, een berg, een kasteel, een hotel, een historische plek..... ga zo maar door. Soms is het locatiegebonden of iets bijzonder is. Een boom in een bos is bijvoorbeeld niet per definitie bijzonder, maar dezelfde boom kan midden op een kale zoutvlakte ineens heel bijzonder zijn.

Bijzondere plaatsen in Estland

Op deze pagina staat een overzicht van de bijzondere plaatsen in Estland. De bijzondere plaatsen in Estland variŽren van middeleeuwse binnensteden tot prachtige moderne architectuur, ongerepte natuurgebieden en bijzondere musea zoals bijvoorbeeld het KGB Museum in Tallinn.

Woord & beeld

Voor de site bijzondereplaatsen.nl is gekozen voor een concept  waarbij meer ruimte is voor foto's en minder voor tekst. Vaak geven beelden een veel duidelijkere impressie dan woorden. Ter ondersteuning van de beelden is er gekozen voor een beperkte hoeveelheid ondersteunende tekst. Voor achtergrondinformatie verwijzen we via de verwijzingen linksonder op iedere pagina naar officiŽle sites, informatieve sites en sites over de streek, het eiland, het dorp, de stad of het land.

BIJZONDERE PLAATSEN IN ESTLAND

Estland > KGB Museum
Estland > Rotermanni Kvartal
Estland > Tallinn Flower Festival
Estland > Vanalinn

ALLE BIJZONDERE PLAATSEN OP DEZE SITE

Overzicht van alle bijzondere plaatsen

 

   
 
Meer Estland?

Estland toerisme
Estland info
Estland info

wikipedia

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl