HAMBURG / DUITSLAND

 

Bijzondere plaatsen in Hamburg

Hanzestad Hamburg is een bijzondere stad binnen Duitsland. Niet alleen is het de tweede stad van het land, het is ook een zogenaamde kreisfreie stad. Dat betekent dat de stad zelf een deelstaat van Duitsland vormt. De economie van Hamburg is vooral gebaseerd op logistiek, handel en industrie. Dat komt omdat Hamburg één van de grootste havens van Europa bezit, waar jaarlijks bijvoorbeeld zo'n tien miljoen containers geladen en gelost worden. Een deel van de haven, ongeveer twintig procent, is ene vrijhaven. Dat betekent ten eerste dat hier geen belastingen geheven worden, maar ook dat dat deel officieel niet tot de Europese Unie behoort. Het is dan ook niet zomaar voor iedereen vrij toegankelijk.

 

Hamburg is daarnaast ook een stad waar het prima vertoeven is. Of je nu van winkelen, musea of theater houdt… er is voor iedereen wel wat te doen in deze Duitse stad. Zo staat het niveau van de musicalproducties op een enorme hoogte en wordt Hamburg steeds vaker op dat gebied in één adem genoemd met Londen en New York. Ondanks het feit dat Hamburg tijdens de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd is geweest is er veel te zien. Sommige van de monumentale panden is heropgebouwd, een deel is echter verwoesting bespaard gebleven. De oude haven en het moderne HafenCity zijn twee populaire trekpleisters binnen het moderne Hamburg met als absolute topper het prachtige Elbphilharmonie. Deze concertzaal symboliseert het hedendaagse Hamburg ten tijde van de 21e eeuw.

Bijzondere plaatsen in Hamburg

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Hamburg bewonderen:
 
Elbphilharmonie
HafenCity
Miniatur Wunderland
Sankt Michaelis
 

Bijzondere plaatsen in Duitsland

Hamburg ligt in Duitsland. Wil je alle bijzondere plaatsen in Duitsland zien?
Ga dan naar onze Duitsland pagina!

MEER INFORMATIE OVER HAMBURG

Hamburg bezienswaardigheden top 10
Hamburg tips
Hamburg in 24 foto's
Hamburg voor beginners
waar overnachten in Hamburg

HAMBURG WEER & KLIMAAT

Hamburg klimaatinfo

HAMBURG OP STARTPAGINA.NL

Hamburg startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl