bijzondere plaatsen > Cyprus > Timios Stavrosklooster

TIMIOS STAVROSKLOOSTER

CYPRUS

Het Timios Stravosklooster is te vinden midden in het dorpje Omodos. Het klooster is gebouwd in de twaalfde eeuw, maar heeft zijn huidige uiterlijk pas in de negentiende eeuw gekregen. Het klooster is gebouwd in de vorm van een U, op de plaats waar volgens een legende een groot kruis in een grot werd gevonden.

De belangrijkste relikwie in de kerk is een stuk touw dat door de moeder van keizer Constantijn werd meegebracht. Dit zou een stuk van het touw zijn waar Jezus mee aan het kruis werd vastgebonden. Dit relikwie wordt bewaard in een grote kruisvormige reliekhouder.

 

Het Timios Stravosklooster is een oase van rust in het normaal gesproeken zo drukke centrum van Omodos. Let wel even op wat je aanhebt als je het klooster binnenkomt, te blote kleding wordt niet gewaardeerd. Ook al is het klooster niet meer in gebruik, de kerk is dat nog wel. Het klooster is dagelijks geopend van zonsopgang tot zonsondergang.

 
Meer informatie?

Omodos
Omodos
Cyprus informatie
Cyprus voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl