bijzondere plaatsen > Cyprus > Salamis

SALAMIS

CYPRUS

De voormalige stad Salamis is te vinden enkele kilometers ten noorden van de stad Famagusta. Eens behoorde Salamis tot de belangrijkste steden op Cyprus. Verschillende aardbevingen en aanvallen van de Arabieren brachten een einde aan het eens zo machtige Salamis.

Salamis werd gesticht nadat een iets verder inlands gelegen vesting verwoest werd door een aardbeving. De stad werd gesticht door Telamon, halbroer van de Griekse hel Ajax en was duizend jaar de grootste havenen de hoofdstad van Cyprus. Na aardbevingen in de eerste en vierde eeuw werd de stad door Constantius II herbouwd.

 

Als je doorloopt kom je op een immens kasteelplein. Aan dit plein grenst het scheepswrakmuseum, de Venetiaanse toren en de Lusignantoren. Vanaf het plein is het mogelijk om de verdedigingsmuren te beklimmen. Eenmaal boven kun je er een prachtige wandeling maken met uitzicht op Kyrenia en zijn haven.

 
Meer informatie?

alles over Cyprus
Cyprus bezienswaardigheden top 10
Famagusta informatie
Cyprus voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl