bijzondere plaatsen > Cyprus > Palaipafos

PALAIPAFOS

CYPRUS

Palaipafos soms ook wel Kouklia genoemd is terug te vinden op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Kouklia wordt gezien als het centrum van de cultus rondom Aphrodite en de Pre-Helleense goden van de vruchtbaarheid. Net ver van Palaipafos is de rots van Aphrodite te vinden.

Volgens de legendes zou Palaipafos gesticht zijn door Agaperon, één van de helden van de Trojaanse Oorlog. Van de eens zo machtige stad resten nu alleen nog wat afgebroken muren, delen van pilaren en wat mozaïeken. Nog steeds worden sommige delen tijden opgravingen omhooggehaald.

 

De belangrijkste bodemvondsten worden tentoongesteld in het museum van Palaipafos. Dit museum is te vinden in een voormalig landhuis dat op de site is gebouwd. In dit museum kun je ook een korte film kijken over de geschiedenis van Palaipafos.

 
Meer informatie?

alles over Cyprus
Cyprus bezienswaardigheden top 10
Pafos informatie
Cyprus voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl