bijzondere plaatsen > Cyprus > Lara Beach

LARA BEACH

CYPRUS

Lara Beach is een van de mooiste en meest afgelegen stranden van Cyprus. Om bij het strand te komen moet je enkele kilometers over zandweg rijden of een slingerende zandweg nemen dwars door de bergen. In beide gevallen ben je wel even bezig om het strand te bereiken.

Het bijna twee kilometer zandstrand ligt in een ondiepe baai waar tijdens het broedseizoen de zeldzame groene zeeschildpad en de dikkopschildpad aan land komen. De nesten worden op het strand gemarkeerd met ringen zodat ze niet beschadigd kunnen worden. Tijdens het broedseizoen worden er nachtelijke excursies naar het strand georganiseerd.

 

Lara Beach is tevens een populaire plaats voor excursies. Verschillende excursies naar de binnenlanden van Cyprus worden bij Lara Beach afgesloten. Je kunt er nog even afkoelen in de zee voordat je teruggaat naar je hotel. Vanaf de rotsen rondom het strand heb je er een schitterend uitzicht over de kustlijn.

 
Meer informatie?

alles over Cyprus
winterzon in Cyprus
Cyprus bezienswaardigheden top 10
Cyprus voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl