bijzondere plaatsen > Cyprus > Lala Mustafa Pascha Moskee

LALA MUSTAFA PASCHA MOSKEE

CYPRUS

De Lala Mustafa Pascha Moskee van Famagusta is gebouwd tussen de dertiende en de vijftiende eeuw. Oorspronkelijk als kerk, maar het gebouw wordt al sinds de zestiende eeuw als moskee gebruikt. Het converteren van de kerk gebeurde toen de stad Famagusta tot het Ottomaanse rijk behoorde.

Bijzonder om te zien is dat het gebouw nog steeds de uitstraling heeft van een Europese kerk. De gotische zuilen en balustrade geven het gebouw een erg Franse uitstraling. Alleen de minaret aan de buitenzijde verraadt dat het gebouw geen kerk meer is maar een moskee.

 

De moskee is dagelijks geopend voor toeristen. Je moet dan natuurlijk wel even je schoenen uittrekken. Een bezoek aan de Lala Mustafa Pascha Moskee van Famagusta is gratis maar er wordt wel een vrijwillige bijdrage gevraagd om de moskee te onderhouden.

 
Meer informatie?

alles over Cyprus
Famagusta informatie
Cyprus informatie
Cyprus voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl