bijzondere plaatsen > Cyprus > Kykkos

KYKKOS

CYPRUS

Het Kykkosklooster is te vinden midden in het Troodosgebergte op Cyprus. Het Iera Moni tis Panagio tou Kykko-klooster zoals het klooster officieel heet behoort tot de mooiste en drukstbezochte bezienswaardigheden in het centrale deel van Cyprus. Het klooster is opengesteld voor publiek, je moet echter wel passende kleding aanhebben.

Het klooster is gebouwd in de twaalfde eeuw en is vandaag de dag één van de meest invloedrijke en rijkste klooster van het eiland. De belangrijkste schat van het klooster is het portret van de Allergenadigste Heilige Maagd. Dit portret zou geschilderd zijn door Sint Lucas één van de evangelisten.

 

Kenmerkend voor het Kykkosklooster zijn de vele mozaïeken die de wanden en plafonds versieren. De felle gouden kleuren van deze kunstwerken versieren de meeste delen van het klooster. Wil je de kerk bezoeken dan zal je wat geduld moeten hebben. De rij voor de entree is meestal behoorlijk lang.

 
Meer informatie?

alles over Cyprus
Cyprus informatie
mooiste dorpjes op Cyprus
Cyprus voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl