bijzondere plaatsen > Cyprus > Kourion

KOURION

CYPRUS

De antieke stad Kourion was ooit het centrum van het culturele, politieke en religieuze leven op Cyprus. De stad Kourion werd gesticht in de twaalfde eeuw voor Christus door de Myceense Grieken en was een belangrijke stad tot en met de Romeinse periode. De stad werd verwoest door twee aardbevingen in de vierde eeuw.

Vandaag de dag bestaat het complex uit meerdere ru´nes die met de nodige uitleg goed laten zien hoe groot de toenmalige stad was en wat voor belangrijke functie Kourion vervulde. Zo was er een groot Romeins theater, waren er meerdere baden en een bisschoppelijk paleis met een doopkapel.

 

Bijzonder zijn ook de vele goed bewaard gebleven vloermoza´eken. Jammer genoeg zijn een groot deel van de artefacten in de negentiende gestolen en verkocht aan de Verenigde Staten. Een aantal van stukken zijn nog steeds te zien in het New Yorkse Metropolitan Museum of Art.

 
Meer informatie?

alles over Cyprus
Cyprus informatie
mooiste dorpjes op Cyprus
Cyprus voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl