bijzondere plaatsen > Cyprus > Kolossi

KOLOSSI

CYPRUS

Het Kasteel van Kolossi is het best bewaarde middeleeuwse kasteel op Cyprus. Het kasteel is te vinden net buiten de stad Limassol in het dorp Kolossi. Kolossi is gebouwd in het begin van de dertiende eeuw maar heeft in de loop der eeuwen wel wat veranderingen ondergaan.

Nadat het kasteel in de vijftiende eeuw meerdere malen werd verwoest werd het in 1454 herbouwd in opdracht van de Maltezer Orde. Het kasteel bestaat uit drie verdiepingen en een terras vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de omliggende landen.

 

Het kasteel bestaat uit verschillende grote kale ruimtes waar niet heel veel te zien is. Wel wordt er af en toe in de ruimtes exposities gehouden door lokale kunstenaars. Het kasteel kan bezocht worden de naastgelegen kerk andere omliggende panden zijn niet opengesteld voor publiek.

 
Meer informatie?

Limassol informatie
Limassol informatie
mooiste dorpjes op Cyprus
Cyprus voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl