bijzondere plaatsen > Cyprus > Kato Pafos

KATO PAFOS

CYPRUS

Net buiten de stad Pafos ligt het archeologisch park Kato Pafos. De resten van deze voormalige hoofdstad van Cyprus zijn in de jaren zestig van de vorige eeuw opgegraven. De gevonden ru´nes zijn gebouwd in de loop van ongeveer tweeduizend jaar en geven dus een goed beeld van de ontwikkeling op het eiland.

Een van de hoogtepunten is het Huis van Dionysos. Vanaf vlonderplanken kun je er ongeveer tweeduizend vierkante meter aan moza´eken bekijken. Je zier er prachtige exotische dieren en portretten in moza´ek. Een ander bekend moza´ek is te vinden in het huis van Aion.

 

Op het terrein zijn twee middeleeuwse kastelen te vinden. In een is nu een museum te vinden het andere werd verwoest tijdens een aardbeving. Enkele bogen hebben de tand des tijds weten te overleven. Dit kasteel staat bekend om de veertig zuilen die in de ru´nes zijn gevonden.

 
Meer informatie?

Pafos informatie
Pafos informatie
mooiste dorpjes op Cyprus
Cyprus voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl