bijzondere plaatsen > Cyprus > Kasteel van Kyrenia

KASTEEL VAN KYRENIA

CYPRUS

Het kasteel van Kyrenia is samen met de haven van de stad de belangrijkste toeristische trekpleister van de stad. Het immense kasteel ligt direct naast de haven. Wie wil kan meerdere uren doorbrengen in het kasteel. Met name de oude muren en het bijbehorende uitzicht zijn indrukwekkend.

Om het kasteel te kunnen betreden moet je eerst een smalle trap op, een kaartje kopen en dan via de oude loopbrug naar binnen. Eenmaal binnen kom je allerlei kleine kamers tegen zoals je mag verwachten in een middeleeuws kasteel. Let ook even op het wapenschild op een van de stadsmuren.

 

Als je doorloopt kom je op een immens kasteelplein. Aan dit plein grenst het scheepswrakmuseum, de Venetiaanse toren en de Lusignantoren. Vanaf het plein is het mogelijk om de verdedigingsmuren te beklimmen. Eenmaal boven kun je er een prachtige wandeling maken met uitzicht op Kyrenia en zijn haven.

 
Meer informatie?

alles over Cyprus
mooiste dorpjes van Cyprus
Kyrenia informatie
Cyprus voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl