bijzondere plaatsen > Cyprus > Kaap Greco

KAAP GRECO

CYPRUS

Kaap Greco is een landtong in het zuidoostelijke deel van Cyprus. De landtong is te vinden tussen de populaire toeristische badplaatsen Agia Napa en Protaras. De ligging van de landtong is één van de redenen dat zoveel toeristen dit bijzondere natuurgebied bezoeken. De steile kliffen, natuurlijke bruggen en het onderwaterleven zorgen voor de rest.

Vanaf Agia Napa en Protaras worden er dagelijks verschillende excursies verzorgt naar Kaap Greco. Je kunt met bussen, boten en allerlei andere vervoersmiddelen naar de kaap reizen en er de kalksteenkliffen bewonderen. Ben je op Kaap Greco zal je zien dat je niet de enige bent, overal zijn bootjes, snorkelaars en wandelaars te vinden.

 

Het waren de Romeinen die al vroeg de schoonheid van Kaap Greco wisten te waarderen. Op de kaap zijn de resten gevonden van een tempel voor Diana en voor de Hellenistische godin Aphrodite. Onder water zijn er verschillende scheepswrakken te zien, de bekendste is een Genuees schip uit de vijftiende eeuw.

 
Meer informatie?

alles over Cyprus
Cyprus bezienswaardigheden
Cyprus informatie
Cyprus voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl