bijzondere plaatsen > Cyprus > Hagia-Sophia kathedraal van Nicosia

HAGIA-SOPHIA KATHEDRAAL VAN NICOSIA

CYPRUS

De Hagia-Sophia kathedraal van Nicosia tegenwoordig beter bekend als de Selimiye moskee is te vinden in het Turkse deel van Nicosia. Het behoort tot de belangrijkste bezienswaardigheden van dit deel van de stad. Het is tevens de grootste en oudste nog steeds bestaande gotische kerk op Cyprus.

De Selimiye moskee is gebouwd in het begin van de dertiende eeuw gebouwd als de Hagia-Sophia kathedraal toen Cyprus onder Franse invloed stand. De kathedraal werd gebouwd op de plaats waar een oudere Byzantijnse kerk te vinden was. Sinds 1570 wordt de kathedraal gebruikt al moskee.

 

De naam Selimiye wordt pas gebruikt sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw. De stad vernoemde de moskee naar Ottomaanse sultan Selim II. De Selimiye moskee kan bezoek worden, je moet wel je schoenen uittrekken en gepast gekleed gaan. De moskee is dagelijks geopend voor het publiek.

 
Meer informatie?

alles over Cyprus
Nicosia informatie
Cyprus bezienswaardigheden top 10
Cyprus voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl