bijzondere plaatsen > Cyprus > Hadjigeorgakis Kornesios huis

HADJIGEORGAKIS KORNESIOS HUIS

CYPRUS

Het Hadjigeorgakis Kornesios huis is een prachtige bewaard woon- en werkhuis van een Grieks-Cypriotische zakenman uit het einde van de achttiende eeuw. Het huis is te vinden binnen de oude stadsmuren in de buurt van het paleis van de bisschop en het Byzantijnspaleis.

Zakenman Hadjigeorgakis Kornesios werkte jarenlang als tussenpersoon tussen de Cypriotische bevolking en het Turkse bewind als een soort van belastingcontroleur. Na het zien van de rijkdom in het huis lijkt het erop dat er regelmatig wat verdween in eigen zak. Misschien is dit de reden dat hij uiteindelijk werd geŽxecuteerd door de Turken.

 

Een groot deel van de kamers zijn vandaag de dag nog in originele staat te bezichtigen. De meubels en tapijten versieren nog steeds de kamers. Buiten is de oude hamman nog in originele stijl. Het Hadjigeorgakis Kornesios huis is dagelijks geopend en kan tegen een kleine entree bezocht worden.

 
Meer informatie?

Nicosia
Cyprus bezienswaardigheden
Cyprus informatie
Cyprus voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl