bijzondere plaatsen > Cyprus > Chrysorrogiatissa klooster

CHRYSORROGIATISSA KLOOSTER

CYPRUS

Het Chrysorrogiatissa klooster ligt enkele kilometers buiten het dorpje Pano Panagia. Het klooster behoort tot de mooiste religieuze gebouwen die verscholen liggen in het Troodosgebergte. Het ligt op slechts veertig kilometer van Pafos waardoor het een onderdeel kan zijn van een leuke rondrit vanaf deze stad.

Het klooster ligt op een prachtige locatie op meer dan achthonderd meter hoogte in het Troodosgebergte. Het klooster is gewijd aan de “Onze-Lieve-Vrouwe van de Gouden Granaatappel” en werd in 1152 gesticht door Ignatius. Volgens de legende nadat hij een portret van de Maag Maria gevonden had. Zij verscheen aan hem en gaf opdracht het klooster te bouwen.

 

Het klooster is veel minder bekend als het klooster van Kykkos. Hierdoor voelt het er veel minder toeristisch. De monniken lopen er nog gewoon rond en je kunt zolang je de lokale regels respecteer zo goed als alle ruimtes van het klooster bezoeken. Houd er wel rekening mee dat fotograferen aan de binnenzijde is verboden.

 
Meer informatie?

alles over Cyprus
mooiste dorpjes van Cyprus
Pafos informatie
Cyprus voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl