bijzondere plaatsen > Cyprus > Choirokoitia

CHOIROKOTIA

CYPRUS

Choirokoitia is een archeologische vindplaats in het centraal zuidelijke deel van Cyprus. Er zijn resten gevonden uit het Prekeramische Neolithicum, ongeveer 7.000 jaar voor onze jaartelling. De site is ontdekt in het begin van de twintigste eeuw, maar is in de loop der jaren behoorlijk uitgebreid.

De archeologische vindplaats Choirokoitia is terug te vinden op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Een van de redenen hiervoor is dat Choirokoitia gezien wordt als een van de eerste steden ter wereld. De bebouwing werd beschermd door een dikke muur en binnen de muren waren verschillende kleine ronde gebouwen te vinden.

 

Tegenwoordig kun je bovenop een heuvel nog goed de contouren van de stadsmuur en enkele van de huizen goed onderscheiden. Beneden zijn er enkele prehistorische huizen nagebouwd om de bezoekers een beter idee te geven hoe deze vroege voorouders van ons leefden.

 
Meer informatie?

alles over Cyprus
beste maanden voor Cyprus vakantie
mooiste dorpjes op Cyprus
Cyprus voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl