bijzondere plaatsen > Cyprus > Cedervallei

CEDERVALLEI

CYPRUS

De Cedervallei is een bijzonder deel van het Troodosgebergte. In dit deel zijn duizenden prachtige cederbomen te vinden en kun je met een beetje geluk moeflonschapen tegen het lijf aanlopen. Het gebied is bij toeristen en locals geliefd voor wandelingen.

De moeflon die in dit gebied leeft is uitgeroepen tot het nationale dier van Cyprus en zijn teug te vinden op de Cypriotische euromunten van 1, 2 en 5 cent. De populatie van deze bijzondere dieren was in het begin van de twintigste eeuw gedecimeerd. Nadat ze een beschermde status kregen herstelde ze zich.

 

De Cedervallei mag je niet missen tijdens een tocht door het Troodosgebergte. Op de meeste plaatsen is het Troodosgebergte heel erg droog en zijn er maar weinig bomen te zien. In de Cedervallei hangt een hele andere sfeer en geur dan in de andere delen van het gebergte.

 
Meer informatie?

alles over Cyprus
Cyprus informatie
mooiste dorpjes op Cyprus
Cyprus voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl