bijzondere plaatsen > Cyprus > Beschilderde kerken in het Troodosgebergte

BESCHILDERDE KERKEN IN TROODOSGEBERGTE

CYPRUS

Net als behoorlijk wat andere historische bezienswaardigheden op Cyprus zijn de beschilderde kerken in het Troodosgebergte terug te vinden op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. In dit gebergte is de grootste concentratie aan kerken klooster van het Byzantijnse Rijk te vinden. Veel van de erken stammen uit de tiende eeuw of vroeger.

De meeste kerken zien er aan de buitenzijde vrij simpel en eenvoudig uit. Aan de binnenzijde zijn er vaak prachtig versierde iconen te vinden in schitterende kleuren en vormen. In de meeste gevallen gaat het om heiligen en religieuze taferelen. Er zijn parallellen te zien met de versierde kerken en de schilderkunst in andere delen van Europa.

 

Met geld van de Unesco worden de negen verschillende kerken in het gebied prachtig gerenoveerd. Dit is een tijdrovend en intensief proces, aangezien niet alle kerken de tand des tijds even goed hebben doorstaan. De meeste kerken zijn geopend voor het publiek.

 
Meer informatie?

alles over Cyprus
Cyprus informatie
mooiste dorpjes op Cyprus
Cyprus voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl