bijzondere plaatsen > Cyprus > Baden van Aphrodite

BADEN VAN APHRODITE

CYPRUS

Iets ten westen van het dorpje Polis zijn volgens de legende de Baden van Aphrodite te vinden. De baden liggen op het Akamas schiereiland en maken deel uit van het gelijknamige nationaal Park. Je kunt de baden vrij gemakkelijk bezoeken al moet je er wel een kleine wandeling voor maken.

Stel je er echter niet teveel van voor. De baden van Aphrodite lijken eerder op een klein vijvertje dat is overwoekerd door vijgenbomen. Volgens de legende zouden de baden een verjongende werking hebben. Jammer genoeg is het tegenwoordig verboden om er een bad te nemen.

 

Vanaf dit punt kun je prachtige wandelingen maken op Akamas schiereiland. Je wordt onderweg getrakteerd op bijzondere vergezichten over de baai van Chrysochou. In de zomermaanden kan het behoorlijk druk zijn rondom de baden van Aphrodite. De baden zijn dan ook een gratis attractie.

 
Meer informatie?

alles over Cyprus
winterzon in Cyprus
Cyprus bezienswaardigheden top 10
Cyprus voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl