bijzondere plaatsen > Cyprus > Arab Ahmet

ARAB AHMET

CYPRUS

De Arab Ahmetwijk in het noordelijke deel van Nicosia strekt zich uit ten zuidwesten van de Kyreniapoort. De wijk is nu wat vervallen geraakt, toch kun je de oude glorie van deze wijk nog steeds goed zien als je langs de oude imposante Ottomaanse huizen loopt.

Een groot deel van de wijk is al gerestaureerd en het is de bedoeling dat op de lange termijn de Arab Ahmetwijk weer even indrukwekkend zal worden als dat het eens was. Ondanks het feit dat grote delen van de wijk vervallen zijn en leegstaan heb je er nergens een onveilig gevoel.

 

Een van de belangrijkste wandelroutes in Noord-Nicosia loopt dwars door deze wijk heen. Het enige wat je hoeft te doen is de blauwe lijn op de grond volgen. Zo loop je onder andere door de Zahra straat die langs stadsmuren is gebouwd en langs de Arab Ahmet moskee.

 
Meer informatie?

alles over Cyprus
Nicosia informatie
Cyprus informatie
Cyprus voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl