bijzondere plaatsen > Cyprus > Agios Neofytos klooster

AGIOS NEOFYTOS KLOOSTER

CYPRUS

Het Agios Neofytos klooster in uitlopers van het Troodosgebergte werd in de twaalfde eeuw gesticht door de monnik Neofytos, een beroemde heilige in de Cypriotische kerk. Hij leefde indertijd als kluizenaar en schreef manuscripten over het kloosterleven en over de aankoop van Cyprus door de Kruisvaarders.

Tijdens een bezoek aan het klooster lijk het in eerste instantie een heel modern gebouw met een oude kerk en een klein museum. Het belangrijkste deel van het klooster bevindt zicht e chter helemaal aan het einde van het terrein. Hier zijn twee grotten die het verhaal vertellen van Jezus zijn laatste dagen.

 

De grotten zijn erg klein en je moet moeite doen om de eeuwenoude muurschilderingen niet aan te raken. Fotograferen is er niet toegestaan. Het klooster ligt niet al te ver van de stad Pafos. Je rijdt richting Polis en dan kom je onderweg de bordjes vanzelf tegen. Het klooster en de grotten kunnen gratis bezocht worden. Voor het museum geldt een entree.

 
Meer informatie?

alles over Cyprus
mooiste dorpjes van Cyprus
Pafos informatie
Cyprus voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl