bijzondere plaatsen > Cyprus > Agios Lazaros

AGIOS LAZAROS

CYPRUS

De Agios Lazaros of de Sint-Lazaruskerk van Larnaca behoort tot de oudste kerkelijke gebouwen van Cyprus. De huidige kerk is gebouwd in de tiende eeuw op de plaats van een nog oudere kerk die gebouwd werd op het graf van heilige Lazarus. Typisch voor de kerk is dat er westerse en oosterse stijlen in te ontdekken zijn.

Lazarus werd door Jezus Christus vier dagen na zijn dood weer tot leven gewekt. Na zijn wederopstanding trok hij naar Cyprus om er bisschop te worden. Na zijn dood werd hij hier begraven. In de negende eeuw werd het graf herontdekt en werd de kerk gebouwd. De resten zijn in de dertiende eeuw verhuisd naar Marseille.

 

De Agios Lazaros kan gratis bezocht worden tijdens zijn openingsuren. Tijdens missen en andere diensten is het voor toeristen niet toegestaan de kerk te betreden. Het is tevens niet toegestaan om foto’s of ander beeldmateriaal binnen in de kerk te maken. Verder dien je bedekende kleding te dragen.

 
Meer informatie?

Larnaca
Larnaca
Cyprus informatie
Cyprus voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl