bijzondere plaatsen > Curaçao > Willemstad

WILLEMSTAD

CURAÇAO

Willemstad is de hoofdstad en grootste stad van Curaçao. Toeristen die het eiland bezoeken maken ook steevast een tripje naar deze Caribische stad met Nederlandse invloeden. Willemstad telt ruim 140.000 inwoners die aan weerskanten van de Sint Annabaai wonen.

Het historisch gebied van Willemstad staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Kenmerkende elementen zijn de kleurrijke huizen aan de Handelskade, de pontjesbrug en de drijvende markt waar marktlui o.a. dagelijks groente en fruit aanbieden.

 

Curaçao is dankzij de haven van Willemstad een groeiende cruisebestemming. Het toerisme vormt in toenemende mate een belangrijke bron van inkomsten. Het aantal hotelbedden in de stad zelf is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen.

 
Meer informatie?

Willemstad
Willemstad
Curaçao voor beginners
Curaçao bezienswaardigheden

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl