bijzondere plaatsen > Curaçao > Grotten van Hato

GROTTEN VAN HATO

CURAÇAO

De Grotten van Hato liggen nabij de internationale luchthaven van Curaçao: Hato Airport. De grotten zijn miljoenen jaren geleden onder water ontstaan en in de loop der tijd boven de waterspiegel komen te liggen toen het waterniveau in de ijstijd daalde en Curaçao ontstond.

De Hato-grotten kennen een totale oppervlakte van bijna vijfduizend vierkante meter. De grotten werden door slaven gebruikt om te schuilen voor slavenhandelaren. Daarvoor werden de grotten bewoond door Arawakindianen.

 

Tegenwoordig vormen de Grotten van Hato een belangrijke toeristische attractie op Curaçao. Voorafgaand aan de rondleiding door de grotten kun je het indianenpad bewandelen. Hierbij ontdek je o.a. oude rotstekeningen die door de indianen aangebracht zijn.

 
Meer informatie?

Hato Caves
Curaçao top 10
Curaçao voor beginners
Curaçao bezienswaardigheden

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl