bijzondere plaatsen > BelgiŽ > Waterloo

WATERLOO

BELGIň

Ieder jaar in de maand juni wordt net buiten het Belgische dorpje Waterloo de Slag bij Waterloo nagespeeld. De officiŽle ondergang van Napoleon vond plaats op 18 juni 1815. Meer dan duizend figuranten komen in de buurt van deze datum naar Waterloo toe.

Op de plaats waar de eigenlijke veldslag plaatsvond is een herdenkingsheuvel gebouwd met hierop een gigantische leeuw. Vanaf deze heuvel heb je een prachtig uitzicht over de slagvelden en de daarbij behorende kampementen. In het kamp leven de figuranten alsof de tijd 200 jaar is teruggedraaid.

 

Er komen ieder jaar vele duizenden bezoekers dit grootse schouwspel af. De meeste bezoekers komen op de zondag naar Waterloo toe. In de buurt van het originele slagveld staan meerdere musea waar alles te weten komt over de laatste veldslag van Napoleon.

 
Meer informatie?

Waterloo toerisme
WalloniŽ startpagina

alles over BelgiŽ
mooiste dorpjes van BelgiŽ

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl