bijzondere plaatsen > BelgiŽ > Visserskaai Oostende

VISSERSKAAI

BELGIň

De Visserskaai is een belangrijke kade / straat in de Belgische kuststad Oostende. Voor toeristen die via het spoor naar Oostende komen is dit vaak de route richting het strand, het centrum en een aantal bezienswaardigheden.
De Visserskaai is de plek waar de vissers van Oostende hun vis aan consumenten verkopen op de Vistrap.

Aan de Visserskaai liggen twee attracties van Oostende: het Noordzeeaquarium en het Museumschip Amadine. Het aquarium laat je zien welke dieren er in onze eigen Noordzee leven. Amadine is een visboot die tot 1995 actief was rondom IJsland. Nu doet de boot dienst als museum.

 

Er zijn twee plekken op de Visserskaai waar je vis kunt kopen. Op de Vistrap koop je rauwe versgevangen vis zoals tongschar, tong en de beroemde Oostendse garnalen. In de viskarren op de kade kun je terecht voor visgerechten zoals visslaatjes, garnalen en warme wukkels (een soort slakken).

 
Meer informatie?

Visserskaai Oostende
Oostende
Oostende
Brugge voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl