bijzondere plaatsen > BelgiŽ > Technopolis

TECHNOPOLIS

BELGIň

Technopolis is een museum waarbij alles draait om de wetenschap. Het motto in het museum vooral alles zelf doen en ontdekken. Er zijn allerlei opstellingen, proefjes en activiteiten te ontdekken rondom verschillende themaís zoals bijvoorbeeld lucht en water.

Een aantal proefjes en ervaringen zijn erg spectaculair. Zo kun je met een fiets over een dundraadje fietsen op zoín 5 meter hoogte. Het contragewicht zorgt ervoor dat je rechtop blijft zitten. Klassieker is natuurlijk het proefje met statische elektriciteit waarbij je haren overeind gaan staan.

 

Op de bovenste verdieping heb je een speciale afdeling voor kinderen tussen de 4 en 8 jaar waarbij zij allerlei leuke kleine proefje kunnen doen. Zo ontdekken ze zelf hoe de wereld van de natuurkunde en scheikunde in elkaar zit. Erg leuk voor kleine onderzoekers.

 
Meer informatie?

Technopolis
Technopolis
Mechelen informatie
Mechelen informatie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl