bijzondere plaatsen > BelgiŽ > Station Luik-Guillemins

STATION LUIK-GUILLEMINS

BELGIň

Het Station Luik-Guillemins is het drukste en verreweg het mooiste station van Luik. Het huidige station opende voor het eerst zijn deuren in 2009 nadat de bouw van dit immense station enkele jaren was uitgelopen. Station Luik-Guillemins behoort tot de drukste stations van BelgiŽ.

Het station is ontworpen door de Spaanse architect Santiago Calatrava die onder andere ook het Auditorio de Tenerife op Tenerife en het Palau de les Arts Reina SofŪa in Valencia voor zijn rekening nam. Het gebouw is gemaakt van staal, glas en wit beton.

 

Onder de sporen zijn er enkel winkels restaurants en andere horeca gelegenheden te vinden. De catacomben onder het station zijn in dezelfde stijl gebouwd als het station. Op het station Luik-Guillemins stoppen naast de locale treinen ook meerder internationale treinen naar Frankrijk Duitsland en Nederland.

 
Meer informatie?

Station Luik-Guillemins
Luik informatie

Luik informatie
Luik voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl