bijzondere plaatsen > België > Stadsmus

STADSMUS

BELGIË

Het Stadsmus is het stadsmuseum van Hasselt. Het is een stedelijk museum dat gefinancierd wordt door de stad Hasselt. De entree van het museum is gratis. Na binnenkomst in het museum kom je gelijk in de mooiste kamer van het museum uit. In deze prachtige kamer met de borstbeelden van alle burgemeesters van de stad hangt een prachtig kunstwerk aan het plafond.

Tijdens je rondgang door het museum kom je alles te weten over de geschiedenis van Hasselt en de omliggende gebieden. Op leuke innovatieve manieren wordt dit verhaal verteld. Er is een afdeling te vinden waar de kerkelijke geschiedenis van de stad verteld wordt. De oudste monstrans ter wereld is hier te vinden. De monstrans van de ‘bloedende Hostie’.

 

Op de zolder staat misschien wel het meest indrukwekkende stuk van het museum. Hier staat namelijk de ‘Lange man van Hasselt’ die iedere zeven jaar tijdens de Virga Jessefeesten naar buiten mag. Omdat het beeld eigenlijk niet gezien mag worden staat het in een grote houten kist in het museum. Door enkele kijkgaatjes kun je wel een glimp van het beeld opvangen.

 
Meer informatie?

Het Stadsmus
Het Stadsmus

Hasselt voor beginners
Hasselt informatie en tips

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl