bijzondere plaatsen > BelgiŽ > Sint-Waltrudiskerk

SINT-WALTRUDISKERK

BELGIň

De Sint-Waltrudiskerk is de grootste en belangrijkste kerk van Bergen. De bouw van de kerk startte halverwege de vijftiende eeuw maar hij werd echter nooit afgebouwd. Dit is goed te zien als je een rondje rond de kerk loopt. Een van de dingen die nooit voltooid werd is de toren van de kerk.

De binnenzijde van de kerk is echter wel geheel af. Als je de kerk binnenloopt is het eerste wat je opvalt de prachtige glas-in-loodramen. Een groot deel van de binnenzijde van de kerk werd gesloopt tijdens de Franse revolutie. De beelden en versieringen die nu nog in de kerk te vinden zijn van na deze periode.

 

De belangrijkste schat van de kerk zijn de relikwiekasten met de resten van Sint-Waltrudis. Deze resten worden jaarlijks door de stad gereden tijdens het Doudou, rituele Ducasse van Bergen. Tijdens deze druk bezochte processie worden de resten van Sint-Waltrudis op een gouden koets door de stad getrokken.

 
Meer informatie?

Sint-Waltrudiskerk
wikipedia
Bergen (Mons)

Bergen bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl