bijzondere plaatsen > BelgiŽ > Sint-Romboutskathedraal

SINT-ROMBOUTSKATHEDRAAL

BELGIň

De Sint Romboutskathedraal is de kathedraal van Mechelen. Vooral het belfort is bekend en staat ook op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De kathedraal is de hoofdkerk van het bisdom Mechelen Brussel en is te vinden op de grote markt van de stad Mechelen.

Het belfort van de Sint-Romboutskathedraal kun je beklimmen en is maar liefst 97 meter hoog. Bij mooi weer kun je Antwerpen en Brussel vanaf de toren zien liggen. In de toren vind je onder andere een klokkenkamer met maar liefst 49 klokken. Heel af en toe worden deze nog bespeeld.

 

Het interieur van de Sint-Romboutskathedraal is in gotische stijl. Hoge puntbogen en hoge zuilen vormen de basis. Aan de muren veelal schilderijen van de Vlaamse primitieven die de levens van heiligen uitbeelden. Vaak erg dramatische taferelen. Erg mooi is ook het orgel in de kerk.

 
Meer informatie?

Sint-Romboutskathedraal
Sint-Romboutskathedraal
Mechelen informatie
Mechelen informatie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl