bijzondere plaatsen > België > Sint-Maartenskerk Kortrijk

SINT-MAARTENSKERK

BELGIË

De Sint-Maartenskerk is een rooms-katholieke kerk in Kortrijk. De huidige gotische kerk is tussen 1390 en 1466 gebouwd op de plek waar voorheen de Sint-Martinuskerk stond. Op dezelfde plek stond rond het jaar 650 een bedehuis. De Sint-Maartenskerk is sinds 1937 een beschermd monument.

De kerk is voorzien van één toren, die een hoogte heeft van 83 meter. De beiaard in de toren telt 49 klokken. De Sint-Maartenskerk is gratis te bezoeken. Het is een mooie hallenkerk met drie beuken. Het portaal stamt uit 1595 en is 1832 gerestaureerd.

 

In de Sint-Maartenskerk vind je een aantal fraaie objecten zoals een Scheyvenorgel uit het jaar 1888, meerdere schilderijen waaronder 'Triptiek van de Heilige Geest' en een indrukwekkende sacramentstoren. Deze toren heeft een hoogte van 6,5 meter en is gemaakt door H. Mauris.

 
Meer informatie?

Sint-Maartenskerk
wikipedia

Kortrijk informatie
Kortrijk informatie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl