bijzondere plaatsen > België > Scheepslift van Strépy-Thieu

SCHEEPSLIFT VAN STRÉPY-THIEU

BELGIË

De scheepslift van Strépy-Thieu is de vervanger van de vier historische scheepsliften in het Centrumkanaal. De bouw van deze lift startte in 1982 het zou echter twintig jaar duren voordat de eerste boot de 78 meter via de scheepslift kon overbruggen.

Volgens sommige critici behoort de scheepslift van Strépy-Thieu tot de grote nutteloze werken van België. Als je echter kijkt naar het aantal schepen dat per jaar gebruikt maakt van de lift is dit niet terecht. Je kunt in het bezoekerscentrum ook een bootreisje boeken en zo zelf de reis in een scheepslift ervaren.

 

Op de bovenste verdieping van het bezoekerscentrum is een tentoonstelling over België ingericht. In acht verschillende zalen kom je over de belangrijkste onderwerpen meer te weten over België. Zo is er een zaal die aandacht besteed aan de Belgische muziek en één aan de Belgische sportsuccessen.

 
Meer informatie?

Scheepslift van Strépy-Thieu
Scheepslift van Strépy-Thieu
Bergen (Mons)

Bergen bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl