bijzondere plaatsen > BelgiŽ > Planckendael

PLANCKENDAEL

BELGIň

Planckendael is een dierentuin vlakbij de stad Mechelen in het dorpje Muizen. Het is een oud landgoed wat in 1956 werd aangekocht door de Zoo van Antwerpen. In eerste instantie werd het bedoelt als extra verblijf voor dieren uit de Antwerpese Zoo die herstellend waren van ziekte, kweekprogrammaís of gewoon bij ruimtegebrek.

Planckendael is opgedeeld in verschillende continenten. De verblijven zijn erg open en ruimtelijk zodat de dieren erg veel ruimte hebben. Erg leuk zijn de verblijven waarbij je zelf bij de dieren in de kooi kan komen. Zo loop je gezellig bij de humboldtpinguins in de kooi en mag je sommige vogelsoorten zelf ook voeren.

 

Naast de verblijven is het park zelf ook mooi aangelegd. Tropische kassen, watervallen in de jungle en een avonturenparcours op de Afrikaanse Savanne. Alles afgewisseld met speeltoestellen zodat de kleintjes zich ook prima kunnen vermaken. Er is ook een kinderboerderij waar je met konijnen en andere kleine diersoorten kunt knuffelen.

 
Meer informatie?

Planckendael
Planckendael
Mechelen informatie
Mechelen informatie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl