bijzondere plaatsen > BelgiŽ > Pairi Daiza

PAIRI DAIZA

BELGIň

Pairi Daiza is een veelvuldig bekroond dierenpark dat gelegen is in de Belgische provincie Henegouwen. Pairi Daiza opende in 1993 haar deuren, toen nog onder de naam Paradisio. Pairi Daiza is gevestigd op het domein van de voormalige Abdij van Cambron.

Pairi Daiza is inmiddels uitgegroeid tot de best bezochte dierentuin van BelgiŽ. Het domein is ingedeeld in een aantal thema's, waaronder de Chinese tuin "La Citť des Immortels" waar je o.a. twee Chinese panda's kunt bewonderen. Hao Hao en Xing Hui zijn twee ware publiekstrekkers.

 

Het zijn niet alleen de dieren die Pairi Daiza zo bijzonder maken. Het is vooral ook de manier waarop de geheel ommuurde tuin ingericht is die het totaalplaatje zo mooi maken. Afrikaanse dorpjes, Indonesische tempels, een echte lagune... je vindt het allemaal in Pairi Daiza.

 
Meer informatie?

Pairi Daiza
Pairi Daiza
BelgiŽ voor beginners
BelgiŽ bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl