bijzondere plaatsen > BelgiŽ > Menenpoort

MENENPOORT

BELGIň

De Menenpoort is een stadspoort gelegen aan de oostkant van Ieper. De poort stamt uit het jaar 1927. Vroeger stond hier een andere stadspoort, die is echter tijdens de Eerste Wereldoorlog compleet vernield.

De poort is gebouwd door de Britten ter nagedachtenis van de ruim 54 duizend Britse soldaten die gesneuveld zijn tijdens de Eerste Wereldoorlog die niet meer teruggevonden zijn of die niet meer te identificeren waren. Hun namen staan op de panelen die je op de Menenpoort aantreft.

 

Iedere avond wordt hier om 20:00 uur de Last Post gespeeld. Deze ceremonie wordt dagelijks door veel belangstellende bijgewoond. Dit gebeurt al sinds het jaar 1929. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is er een onderbreking geweest van zo'n vier jaar in het spelen van de Last Post.

 
Meer informatie?

Menenpoort
Last Post
Ieper bezienswaardigheden top 10
Ieper

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl